Cipőápolás

A lábbeli élettartamát a minőségén kívül nagymértékben befolyásolja a viselés utáni rendszeres tisztítás, ápolás. A megfelelő ápolás hiánya az esztétikai károsodás mellett a lábbeli felsőrész anyagának természetes öregedését is meggyorsítja, ami a lábbeli idő előtti elhasználódásához vezet. A tisztítás-ápolás feladata, hogy a használat nyomait eltüntessük az új igénybevételre előkészítsük.

Termékeink

Tisztítás a felsőrész anyaga szerint

Bőr

Puha ruhával és/vagy puhaszőrű kefével tisztítsuk meg a lábbeli felsőrészét a szennyeződésektől, majd megfelelő színű cipőápoló krémmel vékonyan kenjük be. Néhány perc múlva dörzsöljük puha ruhával fényesre. Cipőápolásra cipőápoló krémből szilárd és ne folyékony halmazállapotút használjunk, mivel a folyékony elősegíti a cipőbőr felsőrészének öregedését.

Bevonatos bőr

Felsőrészről az enyhe szennyeződést puha ruhával távolítsa el, majd kezelje le az erre az anyagokra ajánlott ápolószerrel.

Nubuk vagy velúrbőr

Kefével tisztítsuk meg a cipő felsőrészét a szennyeződésektől. A kifényesedő felületet velúrkefével újítsuk föl. Javasolt ezen bőrtípusokhoz kapható speciális, megfelelő színű tisztítószerek használata.

Zsíros kikészítésű bőr

A nubuk vagy velúrbőröknél leírtak szerint.

Lakkbőr

Puha szőrű kefével vagy enyhén nedves, puha ruhával távolítsuk el a szennyeződést, száradás után puha ruhával fényesítheti. Használhatunk lakkbőrtisztítót, de ne használjunk cipőkrémet!

Bőr és műszálas textil kombinációja

A textil részt puha ruhával és/vagy puhaszőrű kefével és semleges hatású szappannal vagy mosószeres szivaccsal kevés víz alkalmazásával tisztítsuk meg. A bőr anyagrészt már előbb említett tisztítási módszerrel tisztítsuk meg.

Műszálas textil tisztítása

Az előbbiek szerint. A cipő talpáról a szennyeződéseket sárkefével távolítsuk el, utána szivaccsal töröljük át.